Кори Фей – корифеят на кулинарното щастие


Далеч оттук, в незнайна страна живее и работи вълшебният готвач на име Кори Фей. Днес всички го познават, но никой не знае началото на неговата история.

Преди време той не подозирал, че може да помага на хората с рецептите си. Приготвял всяко от ястията си с толкова любов, че който хапнел от гозбите му, откривал необикновените съставки на собственото си щастие.

Прочул се ресторантът му и заприиждали хора от далечни краища с надеждата да открият онова, което им липсвало, за да станат щастливи. Нямало значение колко дълго ще се вари и пече едно ястие, Кори Фей винаги бил достатъчно търпелив, за да го приготви по уникалния вкус на всеки човек.

Веднъж в ресторанта му дошъл специален гост. Външността му с нищо не подсказвала, че е стар вълшебник. Човекът няколко пъти връщал ястието, което му поднасяли помощниците на Кори Фей. Те самите вече загубили търпение, но Кори Фей продължавал да се старае да изпробва нови рецепти, за да угоди на госта си. Късно след полунощ гостът най-сетне останал доволен от вкуса на ястието си. Той поблагодарил, платил и си тръгнал.

Малко след като се отдалечил, един от помощниците забелязал, че на масата има оставена книга. Опитали се да го настигнат, но той сякаш потънал вдън земя. Кори Фей се приближил и разгърнал старинно издание с рецепти. Една от страниците била прегъната, сякаш била отбелязана специално. Там имало рецепта за сладкиш с негово име!

Сладкиш „Кори Фей“

Продукти: Всички продукти са отгледани в средата на добро семейство.

Начин на приготвяне: Изчистете ги от мобилни устройства. По желание, отстранете и тютюневия дим от основния продукт. Размийте готовата смес с много търпение и добрина до получаване на пухкаво покритие. Разделете на две. Към всяка част се прибавя обилно количество работа, две щипки хумор и много любов. Едната половина се примесва с розово масло (по възможност се сдобийте с такова от Розовата долина в Казанлък). Тук може да поръсите с подправки, които водят до късно събуждане. Именувайте тази част от сместта „Гергана“. След това съединете с другата и разбърквайте до получаване на хомогенна смес.

Внимание: количествата са достатъчни само за две порции.

Странични ефекти: неустоима влюбеност от хората, които го ядат заедно. Опиталите остават заедно и живеят щастливо цял живот!

Всички можем да се досетим как завършва тази приказка. Прекрасната Гергана среща Кори Фей, майсторът на кулинарните вълшебства. Той приготвя сладкиша по старата рецепта и двамата го хапват.

Днес, в деня на тяхната сватба, завършва приказката за първата им среща и започва нова – без рецепти, но с много обич.

И все пак мернах за секунда стария вълшебник сред гостите на тържеството и той ми сподели какво възнамерява да направи. Много късно тази вечер, когато всички се разотидат, а двамата влюбени затворят врати, той сам ще приготви сладкиша на съвместното им щастие. Може би дори в този стар капризен господин се крие спомен за дълбока любов подобна на тази между Кори Фей и Гергана.


www.podarimiprikazka.com
www.podarimiprikazka.blogspot.com
автор: Диана Петрова
за контакти: info@podarimiprikazka.com